Като част от културния афиш на града, Екомузей. Аквариум ще бъде домакин на събитие, организирано от МГ „Баба Тонка“.

На 29 април група ученици от училището, членове на читателски клуб с ръководител Катя Кованецко, ще проведе една от една от срещите си, които се организират всяка седмица, в залата за временни изложби на Екомузея. Катя Кованецко е американски помощник-учител в рамките на програма “Фулбрайт”.
Книгата, която в момента обсъждат в читателския клуб е „Цирцея“ на Маделин Милър. В нея е разказана историята на момиче на име Цирцея. Тя е презряна, отхвърлена и най-накрая изгонена от дома на баща си заради мрачните си дарби. Цирцея пристига на отдалечения остров Айя без нищо друго освен своя разум и магия, които да ѝ помогнат. Различна и независима тя си навлича гнева, както на хора, така и на богове. За да се защити, Цирцея трябва да реши дали принадлежи към божествата, от които е родена, или към смъртните, които е обикнала. Сложна и наранена, надарена и страстна, завладяваща главната героиня излиза от мита и влиза в настоящето.
Маделин Милър е млада авторка с предпочитания към историческите романи, преподавател в Кеймбридж. Романът „Цирцея“ е вторият на авторката и е издаден през 2018 година.
Освен вълнуващия допир с англоезичната литература, участниците ще имат възможност да почувстват и духа на миналото и природата, запечатани по неповторим начин между стените на музея.
Посещението се осъществява със съдействието на Регионален исторически музей – Русе.