На 18.01.2022 г. (вторник) от 9:00 часа ще бъде отслужена света литургия в „Затрупаната църква“ на скалния комплекс „Свети Архангел Михаил“ край село Иваново

На този ден Православната църква почита светеца Патриарх Йоаким Първи, който по-късно става първия Търновски патриарх.
Районът на Затрупаната църква специалистите-изкуствоведи определят като началото на скалния комплекс „Свети Архангел Михаил“. Това е определено на базата на съпоставянето на сведението от житието на Св. Йоаким, в което се посочва, че манастирът е изграден с дарение от цар Йоан Асен II – със запазена частично ктиторска сцена, на която се вижда български цар, даряващ макет на храма именно на св. Архангел Михаил. Стенописите са с датировка от първата половина на XIII век. В този комплекс има два храма. В по-големият, който навярно е бил първата главна църква, ще бъде отслужена светата литургия от 9:00 часа. Светата литургия е с благословията на Русенския митрополит Наум и със съдействието на Русенския музей, и ще бъде отслужена от отец Димитър, който служи в Борово.
Желаещите се събират на паркинга под скалната църква Света Богородица в 8.30, откъдето се отправят пеш до „Затрупаната църква“. Входът е свободен, необходими са туристически обувки.