Авторката на романа „Сърце“ Виктория Бешлийска и нейни почитатели посетиха Средновековния град Червен – мястото, в което се развива действието на книгата.

Изданието излезе на книжния пазар през миналата година и спечели сърцата на десетки хиляди читатели с историята за монаха Тих и вдовицата Добрана. Групата от 40 човека пристигна от София, за да извърви част от пътя на героите от романа. Освен Червен, участниците в пътуващия семинар преминаха и през други емблематични места от долината на Ломовете като пещера Орлова чука, Пътека на исихастите в село Пепелина, манастира „Света Марина“ в Каран Върбовка, Крепчански скален манастир, Басарбовски манастир и Ивановските скални църкви.
За да създаде „Сърце“, Виктория Бешлийска посещава Русенският музей и долината на Ломовете, а един от основните й консултанти и водач тогава е уредникът Евгени Георгиев. При осъществяване на настоящото пътуване с почитатели на романа, Бешлийска отново се опира на експертната помощ на Евгени Георгиев като съдействие й оказва и екскурзоводът Велизар Великов, както и хора от туристическо дружество „Приста“. „Дълбоко благодарна съм на Регионален исторически музей – Русе в лицето на Евгени Георгиев и Велизар Великов, които със своите знания, професионализъм и лична харизма успяха да ни потопят в автентичната атмосфера на долината на Ломовете и да ни разкрият част от духовните богатства на Средновековна България. Не спирайте да работите усърдно за популяризирането на този край! Всеки българин трябва да се докосне до него.“, споделя Бешлийска.