В отвореното фондохранилище на Екомузей с аквариум е показана инсталация, свързана с технологичните изкушения пред съвременното общество.

Фигура на човек (манекен), седнала на стол срещу пуснат телевизор от 70-те години на миналия век, чийто екран излъчва визуален сигнал. Управлението, както е обичайно да се случва, се извършва с дистанционно, което обаче тук е под контрола на телевизионния приемник и е насочено срещу човека.
Инсталацията е своеобразна провокация, инспирирана от взаимодействие между човека и технологиите, между човека и информационните потоци, която показва един обърнат модел на комуникация и близост, имаща своите рефлексии върху цялостното развитие на съвременното общество.
Автор на своеобразната арт провокация е русенецът Александър Първанов, който споделя:
В творбата „Пигмалион“ на Овидий скулпторът Пигмалион от Кипър създава статуя на жена от слонова кост. Фигурата става толкова реалистична, че авторът се влюбва в нея и започва да ѝ поднася дарове. Пигмалион се моли на богинята Венера, която се смилява над него и дава на статуята душа и живот. Така на света се появява Галатея.
А ние сътворихме Телевизията! Влюбихме се в Нея, поднесохме ѝ безценните дарове на своите ресурси, свободно време и култура. Дотолкова й се доверихме, че ѝ предоставихме дори И възпитанието на децата си. Медийните богове ни убедиха, че Тя има душа, оставиха ни да вярваме на всяка нейна дума! Сега нашият живот е в неин плен и вече сме безпомощни да се откъснем…
Инсталацията е част от инициативите на музея за предоставяне на творчески изяви на местната общност.